27777267-huiszoeking
Lersjöhus 2
20190607_142345
20190607_153348
20190607_153627

SKAL DU KJØPE EIENDOM I SVERIGE?


Villa, bostadsrätt, hyreslägenhet, grund, fritidsegendom, bostad.. de svenske uttrykkene skiller seg ikke så mye fra de vi bruker i Norge, men allikevel kan det være fort gjort å bli litt forvirret.

 

Vi har selv god erfaring fra og eie hus i Sverige, og vi kan nå tilby en tjeneste i Värmland for Nordmenn som ønsker å kjøpe eiendom / bosette seg i Sverige.

 

Det finnes ingen restriksjoner når det gjelder nordiske statsborgeres rett til å eie eiendom i Sverige. Det finnes heller ingen restriksjoner når det gjelder retten til å folkeregistrere seg og bo permanent i et fritidshus.

 

I svenske prospekter kan det være stor forskjell mellom husets takst og prisantydningen. Det er fordi den svenske staten har satt én takst på alle eiendommer i Sverige, og eiendommens beliggenhet har ingen betydning for denne taksten, det er boligens verdi som er viktig her. I Sverige har man derfor ikke egne objektive takstmenn, og eiendomsmeglere fungerer både som meglere og takstmenn i ett og kan derfor utlevere en objektsbeskriving med en, litt for oss, «rar» takst. Den svenske taksten kan best sammenlignes med en norsk ligningsverdi.


På ett sted er det stor forskjell på å kjøpe hus/ leilighet i Sverige i forhold til i Norge: I Sverige er det kjøper som har plikt til å få huset undersøkt, og dermed også ansvaret for å undersøke boligen for feil eller mangler innen salget har funnet sted. Det er nesten umulig å nå igjennom med en klage på ett boligkjøp i Sverige, du har PLIKT til å undersøke.

Når man da også vet at nordmenn ligger på verdenstoppen i oppussing, så har vi erfart at nordmenn setter lista høyere enn det som er vanlig i Sverige. Normal slitasje og normalt vedlikehold er på ett annet nivå i Sverige enn i Norge.

 

Det er her vi kan hjelpe deg: Bruk oss for å få undersøkt boligen du skal kjøpe i Värmland - vi kjenner de Svenske forholdene godt og har selv eiendom i Värmland. Det kan være smart å bruke noen som har vært igjennom det samme selv - snakker Norsk - og kjenner til de norske forventningene.

 

Vi har også Svensk godkjenning og medlemmskap i Samhällsbyggarna og kan hjelpe deg med villa - småhus - fritidsboende och lägenhets kontroller.


"Samhällsbyggarna är en förening som är engagerad i att utveckla, bygga och förvalta egendom. De är en branschövergripande ideell nätverksorganisation med ca 5000 medlemmar. Vad som gör Samhällsbyggarna unika är deras bredd eftersom som man har spetskompetenser inom samhällsbyggnadsområdets alla delar".